Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Γερμανία: Η ιδιωτικοποίηση της αγοράς ηλεκτρικού ρεύματος, προκάλεσε μόνο πέρυσι την διακοπή ρεύματος σε χιλιάδες πάμπτωχα νοικοκυριά.


Σε 328.000 νοικοκυριά στη Γερμανία οι εταιρίες ηλεκτροδότησης έκοψαν πέρυσι το ρεύμα λόγω απλήρωτων λογαριασμών, ενώ παράλληλα περισσότερα από 6,5 εκατομμύρια νοικοκυριά απειλήθηκαν με διακοπή, όπως δείχνει έκθεση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων.
Οι εταιρίες ηλεκτροδότησης κόβουν το ρεύμα στη Γερμανία όταν οι πελάτες χρωστούν ποσά πάνω από 100 ευρώ και έχουν λάβει προηγουμένως προειδοποιητικές επιστολές. Για τα νοικοκυριά το κόστος επανασύνδεσης είναι δυσβάσταχτο. Δεν οφείλουν να πληρώσουν μόνο όσα χρωστούν, αλλά και να καταβάλουν περίπου 200 ευρώ για την επανασύνδεση ανάλογα με την εταιρία παροχής... 

...Έκθεση του Γερμανικού Συνδέσμου των οργανώσεων αρωγής Caritas και του Κέντρου Ευρωπαϊκής Οικονομικής Έρευνας (ZEW) μελέτησε τις διακοπές ρεύματος στη Γερμανία και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Τις περισσότερες προειδοποιήσεις για επαπειλούμενη διακοπή ρεύματος λαμβάνουν οικογένειες. Το ρεύμα ωστόσο κόβεται κυρίως σε ανθρώπους που ζουν μόνοι. Στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για ανθρώπους που ζουν από το κατώτερο κοινωνικό επίδομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου