Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Νέα κατάληψη του Εργατικού Κέντρου Πάτρας

Αποφασιστικά δίνουν οι εργαζόμενοι της Πάτρας τη μάχη για να μην περάσει η νοθεία και ο εκφυλισμός που επιχειρεί να βάλει η περιβόητη «ηγετική» ομάδα της απερχόμενης διοίκησης στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας
Δεκάδες Διοικήσεις Σωματείων της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, μαζί με τους εργαζόμενους προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου του ΕΚ για να αποτρέψουν το πραξικόπημα της μειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου να επιβάλλει εκ νέου εκλογές νοθείας και απάτης αύριο Παρασκευή 8 Δεκέμβρη.
Θυμίζουμε ότι σε συνεδρίαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου την Τετάρτη, στην οποία συμμετείχαν τα 10 από τα 17 μέλη της, αποφασίστηκε η αναβολή των εκλογών, η αίτηση διορισμού προσωρινής διοίκησης και η εκκαθάριση του μητρώου των σωματείων - μελών. Τα Συνδικάτα της Πάτρας δηλώνουν αποφασισμένα να συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη για να αποτραπούν η νοθεία, η απάτη και η αυθαιρεσία. Για ένα Εργατικό Κέντρο στο πλευρό των εργατών, όχι σύμμαχο των αφεντικών.
Σε ανακοίνωσή τους οι Διοικήσεις των Σωματείων, μέλη του ΕΚΠ σημειώνουν:
«Τα ταξικά σωματεία μαζί με τους εργαζόμενους και αυτούς που συμπαραστέκονται σε αυτό τον αγώνα δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να περάσει η νοθεία και η απάτη στις εκλογές του ΕΚΠ, στα σωματεία και γενικά στο συνδικαλιστικό κίνημα της Πάτρας.
Ο αγώνας και η δράση μας είναι σταθερά και αταλάντευτα προσανατολισμένοι στις δημοκρατικές και συλλογικές διαδικασίες. Έξω από τα συνδικάτα η εργοδοσία, η νοθεία και η απάτη. Σωματεία εργατών και όχι των εργοδοτών.
Κάτω από την αποφασιστική παρέμβαση των υπαρκτών πρωτοβάθμιων σωματείων της δύναμης του ΕΚΠ, αναγκάστηκε η εφορευτική επιτροπή που είχε εκλεγεί στις 14 Νοέμβρη να παραδεχτεί τη μη νομιμότητά της και να παραιτηθεί. Η παρέμβασή μας είχε αποτέλεσμα!
Ανοίγει σήμερα ο δρόμος για να σπάσει το απόστημα των μηχανισμών της εργοδοσίας που έχει κάτσει στο σβέρκο της εργατικής τάξης, που οργανώνει εκλογές νοθείας και απάτης για να ελέγξει το εργατικό κίνημα και να το υποτάξει στη «δίκαιη ανάπτυξη» των μισθών πείνας και φτώχειας που θέλουν να επιβάλλουν κράτος και αφεντικά.
Καλούμε όλα τα σωματεία, όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τέτοιες πρακτικές και ταυτόχρονα να πρωτοστατήσουν για την καθολική και μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη. Να μην πάει ούτε ώρα χαμένη για την οργάνωσή της. Να νεκρώσουν όλοι οι τόποι δουλειάς.
Στέλνουμε ταυτόχρονα ηχηρό μήνυμα ότι δεν θα περάσει η αθλιότητα της κυβέρνησης να περάσει στα μουλωχτά σαν τον κλέφτη την κατάργηση της μεγαλύτερης κατάκτησης της εργατικής τάξης που είναι το δικαίωμα στην απεργία. Κάτω τα χέρια σας από την απεργία!
Βροντοφωνάζουμε! Εργατικό Κέντρο στο πλευρό των εργατών και όχι σύμμαχος των αφεντικών! Οι εκλογές νοθείας και απάτης δεν πρόκειται να γίνουν!
Είμαστε σε επιφυλακή! Όλοι οι εργαζόμενοι σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση για να παρέμβουν σε οποιεσδήποτε εξελίξεις.
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη!».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου