Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και από τους εργατικούς αγώνες - Όλοι στις 18:30 στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, κατέθεσε χτες στη βουλή, σε άσχετο νομοσχέδιο, τροπολογία-χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία.
Πρόκειται για μια ωμή παρέμβαση στα συνδικάτα. Η στόχευση του απεργιακού δικαιώματος αποτελεί  διακαή πόθο του ΣΕΒ,  του ντόπιου αστικού πολιτικού προσωπικού και της Ε.Ε, οι οποίοι από κοινού θέλουν να υπάρξει σιγή νεκροταφείου, με την ενίσχυση και την θωράκιση του αντεργατικού οπλοστασίου.
Μάλιστα με την στόχευση της απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία χτυπούν την καρδιά, το βασικό κύτταρο του συνδικαλιστικού κινήματος, γιατί ξέρουν ότι από εκεί ξεσπούν-γεννιούνται οι μαχητικοί αγώνες. Εκεί όπου ο έλεγχος από τους εκπροσώπους του εργοδοτικού, κυβερνητικού συνδικαλισμού είναι περιορισμένος. 
Η προσωρινή υποχώρηση της κυβέρνησης, που απέσυρε την σχετική τροπολογία κάτω από το βάρος της καταδίκης από το εργατικό κίνημα δεν πρέπει να καλλιεργήσει αυταπάτες αφού η κυβέρνηση δήλωσε με απόλυτη σαφήνεια ότι θα επαναφέρει την σχετική τροπολογία το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Δεν εφησυχάζουμε.  Εντείνουμε την οργάνωση και αντεπίθεσή μας,  ενάντια στο χτύπημα της απεργίας και των εργατικών διεκδικήσεων.

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και από τους εργατικούς αγώνες.
Συνδικάτα ταξικά όχι εργοδοτικά

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου