Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Φοιτητικοί Σύλλογοι: Κάλεσμα στον λαό και στην νεολαία της Πάτρας, να συμμετέχει πλάι στους φοιτητές στο τριήμερο του Πολυτεχνείου


Οι φοιτητικοί σύλλογοι 15-16-17/11 Νοέμβρη βρίσκονται στο παράρτημα, στο χώρο της εξέγερσης του ’73 στην πόλη της Πάτρας. Όχι μόνο για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αλλά γιατί και σήμερα όπως και τότε παλεύουμε για τις ζωές και το μέλλον μας. Συγκεκριμένα, μια σειρά από φοιτητικοί σύλλογοι πήραν αγωνιστική απόφαση:
  • Κόντρα στην διάλυση των πτυχίων μας και της εργασιακής μας προοπτικής.
  • Κόντρα στην διάλυση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του πανεπιστημίου, στην επιχειρηματική του λειτουργεία και στον νόμο Γαβρόγλου.
  • Κόντρα στον φασισμό και την καταστολή, στο τσάκισμα κάθε δικαιώματος και ελευθερίας λαού και νεολαίας.
  • Κόντρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ, τους πολέμους τους και την συμμετοχή της κυβέρνησης.
Απέναντι σε όλα αυτά λοιπόν, οι φοιτητικοί σύλλογοι παλεύουν για αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα και ελευθερίες, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους στον τόπο μας. Ανοίγουμε τα αιτήματα μας στον λαό της Πάτρας γιατί αντιλαμβανόμαστε ότι ο αγώνας μας είναι κοινός απέναντι στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ.

Είναι τουλάχιστον υποκριτικό η κυβέρνηση να έρχεται στο χώρο του παραρτήματος να «τιμήσει» την εξέγερση του πολυτεχνείου, την ίδια στιγμή που ενισχύει τον ρόλο της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και στηρίζει τα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ, σε αντίθεση με τα αιτήματα του Νοέμβρη του ’73 «έξω οι ΗΠΑ», «έξω το ΝΑΤΟ». Ταυτόχρονα, είναι η ίδια κυβέρνηση που πιστή στις επιταγές της ΕΕ με τα μνημόνια που εφαρμόζει επιτίθεται στα δικαιώματα και στις διεκδικήσεις των εργαζομένων και της νέας γενιάς σε «ψωμί», «παιδεία» και «ελευθερία». Όσο κι αν η κυβέρνηση προσπαθεί να αναδείξει ένα αριστερό προσωπείο και να αποσπάσει συναίνεση από το λαό και την νεολαία, εμείς θα είμαστε εδώ κι θα αγωνιζόμαστε ενάντια στην πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Καλούμε σύσσωμο τον λαό και την νεολαία της Πάτρας, να συμμετέχει πλάι στους φοιτητές στο τριήμερο του Πολυτεχνείου, να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η μνημονιακή πολιτική και η λιτότητα δεν μας χωράνε άλλο και θα παλέψουμε μέχρι τέλους για την ζωή και το μέλλον που μας αξίζει.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ανεπιθύμητη στο παράρτημα γιατί δεν έχει καμία σχέση και είναι απέναντι στους αγώνες μας.

Φοιτητικοί Σύλλογοι: Αρχ/Μηχ, Μηχ/Μηχ, Πολ/Μηχ, Ηλ/Μηχ, Βιολογικό, Χημ/Μηχ, Φυσικό, Θεατρικών Σπουδών, Χημικό, Παιδαγωγικό, Φιλολογία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου