Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Κατασταλτική Συνεργασία Ελληνικού και Ισραηλινού κράτους, για καταστάσεις "έκτακτης ανάγκης"


Μια άλλη, ουσιαστική και σαφώς κατασταλτική διάσταση της στρατηγικού χαρακτήρα αμυντικής συνεργασίας Ελληνικού και Ισραηλινού Προγράμματος ήρθε πρόσφατα στη δημοσιότητα.
Πιο συγκεκριμένα, από τις 18 έως τις 21 Ιουλίου 2017, αντιπροσωπεία της Διεύθυνσης Παλλαϊκής Άμυνας, Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης και Πολιτικοστρατιωτικής Συνεργασίας του ΓΕΕΘΑ, με επικεφαλής τον Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Αλεξόπουλο, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ισραήλ, στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων του διμερούς Προγράμματος Αμυντικής Συνεργασίας (ΠΑΣ), έτους 2017.

Αποκαλύπτοντας όχι μόνο τον επιθετικό-πολεμικό χαρακτήρα του Άξονα συμμαχιών Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου, αλλά και τον ανοικτά κατασταλτικό, εχθρικό προς τον κόσμο της εργασίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα αντικείμενα που πραγματοποιήθηκαν αφορούσαν στη διαχείριση κρίσεων που προκύπτουν στο πλαίσιο αντιμετώπισης φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών. 

Ουσιαστικά περιγράφεται η επιβολή των δογμάτων Άμυνας/Ασφάλειας που στρέφεται ενάντια σε κάθε ασύμμετρη απειλή για το Νόμο, την Τάξη και τα Κέρδη της αστικής τάξης, δηλαδή τον αγωνιζόμενο κόσμο της εργασίας, τους πρόσφυγες-μετανάστες και τις μειονότητες.
Έχουμε περιγράψει το πως αυτοί οι σχεδιασμοί εντάσσονται στην οικοδόμηση ενός ευρύτερου άξονα Άμυνας/'Ασφάλειας ικανού να εγγυηθεί την Νέα Καπιταλιστική Ιμπεριαλιστική Τάξη Πραγμάτων στα Βαλκάνια-Αν.Μεσόγειο και τα ενεργειακά τους σχέδια,  με πρωταγωνιστή το ελληνικό κράτος και σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ. Εκτιμούμε ότι οι εξελίξεις αυτές σε στρατιωτικό-κατασταλτικό επίπεδο είναι άμεσα συνδεδεμένες με την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων και τη δημιουργία αγωγών ενέργειας, που φυσικά τροφοδοτούν τον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό αλλά και τις εθνικιστικές αντιθέσεις.

Και φυσικά για τη "διαχείριση κρίσεων που προκύπτουν στο πλαίσιο αντιμετώπισης ανθρωπογενών καταστροφών" δεν θα μπορούσε να βρεθεί καλύτερος σύμβουλος από το Ισραήλ για το ελληνικό κράτος. Με την πλούσια εμπειρία από την Κατοχή της Παλαιστίνης, που εξάλλου δοκιμάζει όχι μόνο νέα όπλα και πυρομαχικά, αλλά και μεθόδους καταστολής, το Ισραήλ έχει καταστεί ο μεγαλύτερος εξαγωγέας προϊόντων-υπηρεσιών ασφάλειας στο εξωτερικό. Ενώ παράλληλα, έχει συνδυάσει πλήρως την λειτουργία των στρατιωτικών-κατασταλτικών του δυνάμεων με τα πανεπιστήμια και τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας.
Για όλους αυτούς τους λόγους το Ισραήλ αποτελεί πρότυπο Επιχειρηματικό κράτος Άμυνας/Ασφάλειας για το ελληνικό.
Εξάλλου, οι εταιρείες του Ισραήλ εφοδιάζουν συστηματικά το ελληνικό κράτος με δακρυγόνα, αστυνομικές Αύρες, μη επανδρωμένα αεροσκάφη για την ΕΛ.ΑΣ., ενώ πληθαίνουν οι επαφές των πολιτικών ηγεσιών των Υπουργείων ΠΡΟΠΟ και ΥΕΘΑ, αλλά και του πανεπιστημιακού κατεστημένου, που κινούνται σε αγαστή συνεργασία με τον αγγελικό κόσμο της ελληνικής ιδιωτικής βιομηχανίας άμυνας και πολέμου.  
  
Πιστεύουμε πως Αντίλογος σε όλα αυτά πρέπει να υπάρξει μόνο με ένα εργατικό, διεθνιστικό, αντικαπιταλιστικό κίνημα ενάντια στον Ολοκληρωτικό κόσμο των κερδών τους, της Άμυνας και της Ασφάλειας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου