Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Η Ταξική Πτέρυγα, για την απεργία της 12/11

12 Νοέμβρη απεργούμε
Προσυγκέντρωση Παράρτημα 09:30

Συνάδελφοι εργαζόμενοι-ες, η ψήφιση και η εφαρμογή του 3ου βάρβαρου μνημονίου σημαίνει την κλιμάκωση μιας ακόμα φάσης της αντεργατικής επίθεσης που πραγματοποιούν οι δυνάμεις του κεφαλαίου, της εργοδοσίας και το πολιτικό τους προσωπικό.
Αποτελεί μια στρατηγικού χαρακτήρα επίθεση στην εργατική τάξη, με στόχο την αναδιάρθρωση συνολικά της εργασίας, των εργασιακών σχέσεων και την ραγδαία επιδείνωση της θέσης της εργαζόμενης πλειοψηφίας, προς όφελος των κερδών και της ανάπτυξης του κεφαλαίου.
Η κυβέρνηση θέλει άμεσα να νομοθετήσει τις αντιασφαλιστικές ανατροπές και να εφαρμόσει όλα τα μέτρα των προηγούμενων μνημονίων σε Ασφαλιστικό, Φορολογικό και Εργασιακά. Είναι φανερό ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση σαρωτικής αντεργατικής και αντιλαϊκής επιδρομής.
Απέναντι στην επίθεση του μαύρου μετώπου κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ-κυβέρνησης υπάρχει μόνο μια διέξοδο και λύση για τους εργαζόμενους: Αγώνας μαζικός, ταξικός, γενικευμένος. Αγώνας για σύγκρουση και ανατροπή της πολιτικής και των μέτρων που έφεραν όλα τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι. Αγώνας με κριτήριο και αιτήματα τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, με αποφασιστικότητα, διάρκεια και περιεχόμενο που εξασφαλίζει την αγωνιστική ενότητα της βάσης των εργαζομένων, ενοποιεί και συντονίζει την πάλη τους, στηρίζεται στις μαζικές διαδικασίες και τη δημοκρατία τους, αποφασίζεται και είναι στα χέρια των ίδιων των εργαζομένων.
Τέτοιον αγώνα δεν μπορεί και δεν θέλει να τον οργανώσει ο – παλιός και νέος - κυβερνητικός συνδικαλισμός. Η ΓΣΕΕ και οι κυρίαρχες δυνάμεις στις μεγάλες ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, έχουν αποδεχτεί την πολιτική των «μεταρρυθμίσεων», έχουν ψηφίσει τα μνημόνια.
Σοβαρές ευθύνες έχουν και οι δυνάμεις που αναφέρονται στο ταξικό κίνημα και την αγωνιστική πτέρυγα του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Είτε εξακολουθούν να συνυπάρχουν στις ίδιες παρατάξεις και να ψηφίζουν από κοινού με τις κυβερνητικές δυνάμεις, είτε επιμένουν στον άγονο δρόμο της περιχαράκωσης και κυρίως των αγώνων χαμηλής έντασης και διαμαρτυρίας, αρνούμενοι την κοινή δράση και τη μετωπική συσπείρωση όλων των ταξικών δυνάμεων.
Ο καθοριστικός παράγοντας για να αλλάξει η ζωή μας, είναι η απειλή ενός διαρκούς, μαχητικού, μαζικού και ανατρεπτικού εργατικού κινήματος. Απαντάμε στον δρόμο, στο παραμύθι ότι η εργατιά δήθεν «ψήφισε τα μέτρα» που -χωρίς καμία ντροπή- εκσφενδονίζουν οι υπουργοί της κυβέρνησης και αναπαράγουν διάφοροι κυβερνητικοί -και όχι μόνο- συνδικαλιστές στα σωματεία! Οι εργαζόμενοι ψήφισαν συντριπτικά «Όχι στα μέτρα», όταν ρωτήθηκαν για αυτά.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Καθολική και Υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Κατάργηση όλων των μνημονιακών αντιασφαλιστικών νόμων. Επιστροφή στα ταμεία των κλεμμένων του PSI (14δις), του χρηματιστηριακού τζογαρίσματος (3,5δις) της γενικευμένης εισφοροδιαφυγής της εργοδοσίας (13δις ανείσπρακτες οφειλές). Κατάργηση της εργατικής εισφοράς και αύξηση της εργοδοτικής, μείωση των ορίων συνταξιοδότησης και ως μέτρο χτυπήματος της ανεργίας (κάθε 1% αύξηση ανεργίας προκαλεί απώλειες 0,5 δισ. ευρώ), και αύξηση των μισθών, που θα βοηθήσουν και τα ταμεία (6 δις χάθηκαν μόνο το 2011 από τις μειώσεις μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα).
  • Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με αυξήσεις των αποδοχών, με μείωση των ωρών εργασίας. Με ανατροπή της σχέσης μισθών-κερδών. Να χάσει πλούτο και κέρδη το κεφάλαιο για να ζήσουν οι εργαζόμενοι. Κατάργηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας, της ελαστικής εργασίας του θεσμού της ενοικίασης εργαζομένων, της ανασφάλιστης και μαύρης εργασίας.
  • Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις, πλήρης πρόσβαση στην υγεία, την εκπαίδευση και τις άλλες κοινωφελείς υπηρεσίες όλων των ανέργων.
  • Δωρεάν παιδεία - υγεία. Καμιά εμπορευματοποίηση κοινωνικών αγαθών. Καμιά ιδιωτικοποίηση ΔΕΚΟ.
  • Δωρεάν και αξιοπρεπής στέγη, σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ελεύθερη μετακίνηση προς τις χώρες προορισμού τους, για όλους τους πρόσφυγες.
  • Ριζική φορολόγηση του κεφαλαίου με ραγδαία μείωση της φορολογίας για τους εργαζόμενους. Να καταργηθούν τα χαράτσια για τους εργαζόμενους. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για:
  • Κατάργηση των μνημονίων και όλων των αντεργατικών νόμων που τα συνοδεύουν.
  • Ανατροπή του κοινωνικού σφαγείου της Κυβέρνησης, που προωθεί την πολιτική του κεφαλαίου.
  • Δημοκρατικά δικαιώματα, ενάντια στον αυταρχισμό, στους πολέμους και τις επεμβάσεις. Την ανάπτυξη αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στον αντίποδα των επιδιώξεων ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, κυβέρνησης και κεφαλαίου. Να επιστρέψουν τώρα όλες οι ελληνικές στρατιωτικές αποστολές που βρίσκονται εκτός συνόρων (θα περισσέψουν κάμποσα εκατομμύρια ημερησίως). Να πάψει κάθε συμμετοχή στους στρατιωτικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ και Ευρωστρατού.
  • Ταξική αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τη φτώχεια που γεννά τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων. Να σταματήσει η εκμετάλλευση τους από το κράτος, τους εφοπλιστές, το κεφάλαιο και τα κυκλώματα. Απόκρουση των ρατσιστικών σχεδίων της ΕΕ.
  • Εργατική άρνηση πληρωμών-χαρατσιών και διαγραφή του χρέους.
  • Εθνικοποίηση των τραπεζών και όλων των μεγάλων επιχειρήσεων με έλεγχο των εργατών και της κοινωνίας.
  • Έξοδο από την Ευρωζώνη και το ευρώ, αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από την ΕΕ.
ΤΑΞΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΞΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου