Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Η "ΛΑΝΤΖΑ", για την απεργία της 12/11


ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Τα εργατικά δικαιώματα μπροστά
Λίγες εβδομάδες μετά την επανεκλογή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φαίνεται ξεκάθαρα  ποια θα είναι η πολιτική που θα εφαρμόσει. Συνεχίζει ακάθεκτα, παρά τις όποιες υποσχέσεις για παράλληλα προγράμματα, την εφαρμογή της ίδιας πολιτικής . Δηλαδή, την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου που είχε ψηφίσει πριν τις εκλογές. Είναι η κυβέρνηση η οποία στο όνομα της εξυπηρέτησης του χρέους και των συμφωνημένων δεν διστάζει να πετσοκόψει μισθούς και συντάξεις, να δώσει τα σπίτια μας στα αρπακτικά των τραπεζών, να πουλήσει όλη την δημόσια περιουσία κτλ. Κύριος χαμένος σε αυτή την υπόθεση είναι η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, τα οποία ακόμα μια φορά καλούνται να πληρώσουν ένα χρέος που δεν δημιούργησαν.
Η κατάσταση αυτή έχει χειροτερέψει ακόμα πιο πολύ την ήδη άσχημη για τους εργαζομένους στον κλάδο της εστίασης. Η εργοδοτική τρομοκρατία σε συνθήκες τεράστιας ανεργίας οξύνεται, τα απλήρωτα και μαύρα μεροκάματα αποτελούν καθεστώς και οι απλήρωτες άδειες έναν γενικό νόμο. Μεγάλη ευθύνη για όλα αυτά φέρει και η συνδικαλιστική γραφειοκρατία που έχει αφήσει ένα κλάδο με εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους ακάλυπτους από την εργοδοτική ασυδοσία, με διοικήσεις στα σωματεία που δεν προσπαθούν να οργανώσουν  στο ελάχιστο την πάλη των εργαζομένων.
Όσο και να θέλουν να μας πείσουν ότι η παρτίδα για τους εργαζομένους έχει χαθεί, η ιστορία είναι πολύ πεισματάρα και αποδεικνύει καθημερινά ότι αυτό το οποίο μας παρουσιάζουν σαν δεδομένο είναι σάπιο και ανά πάσα στιγμή μπορεί να καταρρεύσει. Υπάρχει λοιπόν ελπίδα! Υπάρχει ελπίδα αν ο καθένας από εμάς συνειδητοποιήσει ότι μπορεί και πρέπει να μπει μπροστάρης στον αγώνα για να κερδίσει τη ζωή του, όχι στη γωνία του περιμένοντας να περάσει η μπόρα, αλλά με το να ενισχύσει το σωματείο και τους συλλογικούς αγώνες. Όλοι μαζί μπορούμε να γκρεμίσουμε της γραφειοκρατικές-ανύπαρκτες ηγεσίες, να σπάσουμε τον τσαμπουκά των αφεντικών, να ανατρέψουμε την πολιτική που μας θέλει με τον δίσκο μέχρι τα βαθιά γεράματα. Όλοι μαζί λοιπόν στον αγώνα για δυνατά ταξικά μαχητικά και μαζικά σωματεία, για ένα ανασυγκροτημένο ανατρεπτικό εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα κόντρα στη λογική της ανάθεσης και του τίποτα δεν αλλάζει.
Η απεργία στις 12/11 είναι η πρώτη πανελλαδική μετά τη νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δε θέλουμε να είναι άλλη μια απεργία εκτόνωσης της οργής, αλλά πρέπει να αποτελέσει τον  πρώτο κόμβο συνάντησης όλων των εργαζομένων που θέλουνε να αγωνιστούν για τα παραπάνω. Θα πρέπει η επόμενη μέρα να βρει τα σωματεία μας και εμάς τους ίδιους σε καλύτερη θέση μάχης, να είμαστε κομμάτι του λαϊκού κινήματος και όχι απλοί παρατηρητές. Έχουμε την δύναμη να τους ανατρέψουμε!

  • ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ
  • ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ
  • ΚΑΜΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ
  • ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΩΝ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΡΑΔΥΝΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ
  • ΠΛΗΡΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ

ΓΡΑΨΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ-ΛΑΝΤΖΑ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
www.facebook.com/lantzapatras
email: lantzapatras@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου